B&B Arbores

Over ons 
& onze B&B

Hoogeloon
100+ jaar oud
Landelijk gelegen
Sfeervol

Historie

Onze Bed & Breakfast bestaat uit 3 kamer en is gelegen in de voormalige schuur. Nadat deze door brand was verwoest, hebben we het ongeluk een positieve wending willen geven door de bouw van een B&B. De bomen die er omheen stonden zijn gelukkig door de brand bespaard gebleven. Deze bomen zijn ons symbool van  “groei” en leven. 

Houd je van mensen, muziek, natuur, gezelligheid en goed eten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Maar ook als je graag wandelt, fietst, je laat verrassen, met je handen bezig bent of juist jezelf of je relatie wil resetten… Bij Arbores kan het!

Accommodatie

De kamers zijn basic ingericht met  eigen sanitair. Het idee daar achter is, dat het leven zo veel mogelijk buiten afspeelt.  Zo beschikken we naast een centrale woon/leefkeuken in de B&B ook over een buitenkamer (onder de overkapping) , een terras aan de achterzijde (ochtendzon)  en een ruim grasveld / picknickplaats onder de notenboom aan de voorzijde (avondzon).
(Ont)moeten van jezelf en anderen is hierbij een belangrijk thema

Het buitenleven kenmerkt zich ook door goed eten en zorgen voor jezelf. Wij ontvangen onze gasten dan ook graag met een verwenpakketje.

Sfeer

In de B&B kun je  ontdekken wat de natuur & muziek met je doet. Zo beschikken we over een vuurschaal waar in de avond een gezellig kampvuur gemaakt kan worden. Als je het aandurft, kun je de muziekinstrumenten uit de B&B erbij gebruiken om de sfeer compleet te maken. En als het dan een keer wat minder goed weer is, is de buiten huiskamer in de sfeer van weleer (overkapping) of binnen aan de boomstamtafel een fijne plek om goede gesprekken  met elkaar te voeren. Er zijn genoeg tijdschriften en boeken om je in te verdiepen en je wereld te vergroten.

Uw gastvrouw

Karin van den Boomen

Welkom bij B&B Arbores. Ik ben Karin van den Boomen en ben de eigenaresse van B&B Arbores in Hoogeloon, midden in de Brabantse Kempen. Ik ben gecertificeerd NLP & Wandelcoach en mediator. 

De oude bomen midden in het dorp Hoogeloon zijn de inspiratiebron geweest voor de Bed & Breakfast “Arbores” (= oude bomen). De boom is voor mij een belangrijk symbool, naast de verankering met haar wortels in de aarde (stabiel en geaard met zichzelf en de natuur) en haar dansende takken op de wind (mee gaan in verandering), is het ook een knipoog naar mijn achternaam. 

Vraag en Antwoord

Faciliteiten

 Ontbijt:

Het ontbijt wordt ‘s ochtends in de gezamenlijke woon / leefkeuken geserveerd. Bij goed weer doen we dat natuurlijk buiten.  Het ontbijt bestaat uit een wisselende mix van fruit, groente(sappen), ei-variaties , zuivelproducten en brood.  Wij streven er naar slechte een beperkte hoeveelheid vlees te consumeren. Daarom bieden wij het niet standaard aan.

Heeft u een allergie? Meld het ons!

De standaard ontbijttijden zijn:
Maandag t/m vrijdag tussen 6:30 – 8:00 uur
Zaterdag t/m zondag tussen 8:30 – 10:30 uur
In overleg kunnen we hiervan afwijken.

Lunch & diner:

Lunch & diner zijn niet standaard inbegrepen bij de overnachting. Voor zakelijke boekingen / vergaderingen kunnen wij op maat in overleg met u een en ander regelen.

Maar misschien is het we veel leuker om je lekker te laten verwennen met een heerlijke lunch of diner bij een van onze samenwerkingspartners. In onze accommodatie hebben wij leuke suggesties hiervoor u opgeschreven

Vraag naar de mogelijkheden!

 

Workshops

Het is mogelijk om bij ons workshops bij te boeken (op basis van beschikbaarheid)

 • Wandeling: het goede gesprek
 • Stiltewandeling
 • Moodcamp
 • Intuïtief schilderen

Overige faciliteiten

 • Gezamenlijke woonkamer / leefkeuken
 • Mogelijkheid tot zelf koken (2-pits inductieplaat)
 • Boeken & tijdschriften
 • Akoestische muziekinstrumenten
 • Vuurschaal (zelf hout meebrengen)
 • Barbecue (zelf houtskool meebrengen)
 • Buitenwoonkamer met loungebank
 • Tuin met terras
 • Picknickplaats
 • Gratis wifi
 • Oplaadpunt elektrische fiets

Onze B&B heeft bewust geen tv. Wij geloven in contact met elkaar, gezelligheid, het opdoen van nieuwe ervaringen of terugkeren naar jezelf

Aankomst & Vertrek

Inchecken  vanaf 16.00 uur
Uitchecken  voor 11.00 uur
andere tijden kunnen uiteraard in overleg

 

Annulering

Het kan voorkomen dat door een vervelende gebeurtenis jullie verblijf niet kan doorgaan. Dat is erg jammer. In dergelijke situaties gaan wij samen met jullie op zoek naar een alternatief moment om alsnog van het verblijf te kunnen genieten. In het geval een alternatief moment niet in redelijkheid te verwachten is*, ontvang je de helft van je aanbetaling terug.

*Naar oordeel van team Arbores

 

inspiratie onder de bomen

Reserveer nu

Een verblijf bij Arbores is verrassend anders

+31 (0)6 20 60 34 42
Hoofdstraat 42, Hoogeloon
karin@bb-arbores.nl
inspiratie onder de bomen

Reserveer nu

Een verblijf bij Arbores is verrassend anders

7 + 9 =